HTML

girls power-system

Friss topikok

  • DonJak: A derekad azóta rendbe jött gondolom, volt valami titkos módszered, vagy csak úgy elmúlt? :) (2012.12.18. 14:30)

Címkék

ZSÍRVESZTÉS, NŐK,ÖSZTROGÉN DOMINENCIA...

2012.10.16. 22:44 Power System

AZ ÖSZTROGÉN DOMINANCIA KORLÁTOZZA A ZSÍRVESZTÉST?

Időnként  ,lehetetlennek tűnik a sovány izomtömegű ,szálkás test elérése.Én tudom, hisz én is azok közé a nők közé tartozom,akiknek nagyon nehezen vagy csak kis mértékben képesek leszálkásodni.

Keményen edzel, betartod diétát, de nem működik?

Nem tudjátok mi lehet ennek az oka,?valami ,amire nem is gondolnátok!

Az nem meglepő senki számára,hogy a nők testében nagyon sok az ösztrogén. Azt viszont, tudtátok,hogy lehet a magas ösztrogén szint a zsírvesztés akadálya?

Először is, tisztázzuk mi is az ÖSZTROGÉN: Első számú női nemi hormon. Elősegíti a másodlagos nemi jegyek kialakulását (pl. mell, csípő, méh, méh nyálkahártya). A petefészekben termelődik. Felelős a menstruáció létrejöttéért. Több forrásokból is beszerezhetjük (saját -ösztrogén, fito-ösztrogén, xeno-ösztrogén). Zsírsejtekben raktározódik és nehezen ürül ki. Képes sejtburjánzást okozni a szervezetben. A Progeszteronhttp://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rgatesthormon) tartja egyensúlyban.

Továbbá, hatással van a csontok növekedésére pubertás korban. A zsír és fehérje raktározásban és az elektrolit háztartás egyensúlyában. A férfiak is termelnek bizonyos mennyiségű ösztrogént, ők is szenvedhetnek ösztrogén dominanciában. Az ÖSZTROGÉN DOMINANCIA oka lehet az ,hogy túl sok ösztrogén termel a test  vagy az ,hogy az azt egyensúlyban tartó Progeszteron túl kevés.

ÖSZTROGÉN DOMINANCIA JELEI: Víz visszatartás,súly növekedés,mell-, méhrák, fáradtság, hangulat ingadozás, lassú anyagcsere, túl sok zsír a hastájékon ,főleg férfiakon ,illetve PMS(http://home.hu.inter.net/mentalhi/Pms.htm) , hogy csak néhányat említsek.

Ahogyan a tüneteket olvasom, nem volt nehéz felismernem ezen tüneteket nem csak önmagamon,de a körülöttem lévő nőnemű családtagokon és a vendégeimen is. Ahogy itt keresgetek ,azt látom,hogy nem csak én kérdőjelezem meg a túl sok  ösztrogén  hatását  a szervezetünkre.  Az ételektől a gyógyszerekig, a kozmetikumoktól a , szennyeződéseken át, mindenhonnan áramlik felénk az ösztrogén.


Nézzük meg pontosan honnan is:

  • Progeszteron hiány
  • Hormonkezelése és fogamzásgátló tabletták
  • Xeno-ösztrogének ( idegen ösztrogének): megtalálható bizonyos rovarirtó szerekben, műanyag flakonokban, fűtőanyagokban, drogokban,amelyek szintetikusak így a szervezet nem képes lebontani, így felerősíti a természetes ösztrogén hatását. Emellett megtalálható még olyan állatok húsában,  tejtermékekben,amelyek vegyi anyagokat illetve, növekedési hormont kaptak.
  • Fito-ösztrogén( növényi ösztrogén): természetesen megjelenő ösztrogén összetevők, amelyek megtalálhatóak különböző ételekben,gyógynövényekben, fűszerekben. A vegyi szerkezetük hasonlít az ösztrogénre. igazolták,hogy a fito-ösztrogének akadályozzák a T4 hormonátalakulását T3 hormonná. Tehát akadályozzák a pajzsmirigyhormonok működését, amelynek következtében az anyagcsere lelassul.
  • Stresszes életmód: megakadályozza a progeszteron termelést, így felerősíti az ösztrogén dominanciát

Most hogy már tudjuk mi okoz ösztrogén dominanciát, nézzük meg mivel ellensúlyozhatjuk a tüneteit

  • Kerüld el a xeno-ösztrogéneket, amikor csak lehet
  • Csökkentsd a fit-ösztrogének fogyasztását
  • Növeld Magnézium, B-vitamin, Zink, E-vitamin bevitelét, mert ezek mind szinten tartják az ösztrogénszintet
  • Eddz többet, a  kevesebb  testzsírszázalék csökkenti az ösztrogén negatív tüneteit
  • Egy természetes anyag,amely segíts a testednek átalakítani az ártalmas ösztrogéneket Diindolylmethane-nel (DIM)- http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=3420  
    Javaslat: a cikkben felsorolt ételek fogyasztása, illetve  http://www.scitec.hu/product.php?ver=1&name=scitec_estro_dim
  • Ne használjunk mikrohullámú sütőt az ételek ,italok melegítéséhz
  • Ne fogyasszunk olyan bontott ásványvizet,amely na vagy bármilyen hőhatás következtében felmelegedett, ugyanis kioldódik belőle a káros anyag.
  • Ámbár a progeszteronnal való kiegészítés egy jó megoldás lehet, mindenképpen konzultálni kell egy hozzáértő orvossal mielőtt bárki felállítaná a saját diagnózisát. Nagyon sok olyan termék van a piacon,amely más hormonokkal vannak túladagolva,amelyek veszélyesek lehetnek.

Forrás:http://www.girlsgonestrong.com/is-estrogen-dominance-limiting-your-fat-loss/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://girlspowersystem.blog.hu/api/trackback/id/tr944852933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása